Sommestad & Malmnäs

Sommestad & Malmnäs AB

Bolaget bildades av kusinerna David Sommestad och Adam Malmnäs. Båda med ett genuint intresse för mat och vin. Vår ambition är att kunna erbjuda viner för alla tillfällen. Vår resa började med det alkoholfria alternativet Cognato som vi själva producerar i Sydafrika.

Vi är alltid på utkik efter unika viner som vi tror passar in på de svenska matborden.

Följ oss på våra sociala media för nyheter och inspiration.

PRODUKTNYHETER

Cognato

Efter ett otal fester och middagsbjudningar där det alkoholfria alternativet var antingen vatten eller läsk tröttnade kusinerna David och Adam. Borde man inte kunna göra ett alkoholfritt vin? Visst, det fanns alkoholfria viner på marknaden, men de flesta hade en sockerhalt som påminde om läsk. Många av dem var paketerade i en flaska som inte riktigt passade in på bordet. Det såg billigt ut och det smakade som en sämre saft.

Kusinerna bildade bolaget Sommestad & Malmnäs. Tillsammans åkte de runt i Sydafrika för att leta efter lämpliga viner. De provade sig fram tills de ansåg sig ha träffat rätt. Med hjälp av andra pionjärer i branschen lyckades de skapa ett alkoholfritt vin som smakade vin.

Tanken med Cognato har varit att skapa ett alkoholfritt alternativ för middagsbordet. Såväl innehåll som paketering ska passa in bland de alkoholhaltiga vinerna som serveras. En stor utmaning var att sänka sockerhalten, utan att för den sakens skull tappa fylligheten i det alkoholfria vinet.

Cognato ska vara det givna valet vid middagar och fester. Något som inkluderar de som väljer att inte dricka alkohol. Ett alkoholfritt vin som lyfter matupplevelsen.

Vinerna i Cognatoserien tillverkas först som ett vanligt vin. Druvorna har växt i Sydafrikas mest kända vinregion, Coastal Region. Mängder av sol och värme, men med välbehövlig svalka från de kalla strömmarna i Atlanten utanför. Klimatet ger kraftiga viner men med en bibehållen fräsch syra. När vinet är färdigt genomgår det en process som kallas vacuumdestillering. Alkoholen tas skonsamt bort från vinet utan att smakerna försvinner. En skvätt druvjuice tillförs för att skapa fyllighet.

Det färdiga vinet tappas på flaska och skickas omgående upp det till Sverige.